Hundra dagar hemma

Finland 2022

25.40

Boken finns snart att beställa!

När jullovet är slut kan elvaåriga Nike inte gå tillbaka till skolan. Hon tycker att de andra barnen stirrar på henne, alla skriker i matsalen och där luktar så starkt att hon nästan kräks. Ett mörker kommer rullande och hindrar Nike från att göra det hon allra helst vill – att vara i skolan precis som alla andra.

Men så händer något! Ortens simhall brinner ner, och Nike får plötsligt massor att fundera på. Hon och hennes bästa vän Mia dras in i ett spännande och ganska skrämmande mysterium, som de måste lösa alldeles själva. Som tur är Mia modig som få, hon vågar möta både poliser och den obehagliga vaktmästaren på skolgården. I stundens hetta måste Nike haka på och övervinna sina största rädslor.

Matilda Gyllenbergs fartfyllda barnroman blandar detektivmysterium med samhällsproblematik. Hon skriver om det centrala för ett barn i dag: miljön, skolan och vännerna. Och om hur viktigt det är att bli förstådd och sedd av de vuxna i sin närhet. Hundra dagar hemma illustreras av Maria Sann.

Utkommer i september 2022. 

Ett mörker kommer rullande och hindrar Nike från att göra det hon allra helst vill – att vara i skolan precis som alla andra.

Matilda Gyllenberg

Författare

ISBN 9789523334786
Utgivningsår 2022
Titel Hundra dagar hemma
Språk Svenska
Format Kartonnage
Läsålder 9-12 år
IllustratörMaria Sann
OmslagMaria Sann