Del två i trilogin Kampen om stenåkern

Rafsa Rotlös

  • Pappersbok
25.80

Finns i lager

Information

  • ISBN: 9789523335806
  • Utgivningsår: 20240131
  • Titel: Rafsa Rotlös
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 175
  • Format: Kartonnage

”Men hur ska vi kunna slåss mot löjtnant Gaddh?” undrar Kotten. ”Får jag påminna er om att Gaddh högg ihjäl Ziczacs pappa, den största ormen på stenåkern?”
”Vi ska ju hämta min pappa!” ropar Rafsa och boxar i luften. ”Pappa Vide är vild och stor. Han är jättebra på att slåss!”
”Också jättebra på att hålla sig borta från sin familj”, säger Kotten.

På stenåkern regerar huggormarna och tvingar murmeldjuren att lyda. Rafsa och Kotten och deras vän huggormen Ziczac har flytt undan den fruktansvärda löjtnant Gaddh och lever nu ensamma djupt inne i skogen. De måste hitta Rafsas försvunna pappa, för han är det starkaste murmeldjuret som någonsin setts och den enda som kan hjälpa dem att rädda murmelkolonin.

Men var finns han? Varför har han inte synts till hemma på stenåkern på flera år? Och vad är det för ett hemskt skrik som ljuder genom skogen? Rafsa Rotlös är en mångbottnad äventyrsroman om att bygga vänskap med dem som är olika, om svek och missbruk och om sorgen över en förälder som inte är sån man önskar.

Rafsa Vildpäls, den första boken i serien Kampen om stenåkern, fick många läsare och fina recensioner både i Sverige och Finland. Böckerna om den upproriska, impulsiva och modiga murmelflickan Rafsa och hennes två omaka kumpaner är spännande och roliga att läsa själv eller möta som högläsning, med korta kapitel, genomgående illustrerade i färg.

Lena Frölander-Ulf har gjort ett modigt val när hon låter sina barnromaner utforska fascism. Bildberättandet, i synnerhet av skogen, är utsökt.
HUFVUDSTADSBLADET