När Rafsa och Kotten lär känna huggormen Ziczac avslöjas både skillnaderna i de två samhällena och ormarnas ondskefulla plan.

Rafsa Vildpäls

  • Pappersbok
25.80

Finns i lager

Information

  • ISBN: 9789523335257
  • Utgivningsår: 20230120
  • Titel: Rafsa Vildpäls
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 198
  • Format: Kartonnage
  • Omslag: Lena Frölander-Ulf

NOMINERAD TILL RUNEBERG JUNIOR 2024

”Vi ska där igenom.” Ziczac pekar med svanstippen. ”Börja röja, murmel.”
”Vad sysslar du med?” fräser Rafsa. ”Röj själv.”
”Jag?” Ziczac ser förbryllad ut. ”Men du är ett murmeldjur.”

Rafsa är en upprorisk murmeldjursflicka som inte vill anpassa sig till roller och regler. Hon är modig och tanklös, självisk och högljudd, och mycket lojal. Hennes bästa vän är den eftertänksamma murmelpojken Kotten.

På stenåkern inne i skogen lever Rafsa och hennes flock i ett myllrande och slarvigt matriarkat. Murmlarna lever för dagen, för livet är hårt och farorna många. På samma stenåker bor också huggormarna, hierarkiska och våldsamma. När Rafsa och Kotten lär känna huggormen Ziczac avslöjas både skillnaderna i de två samhällena och ormarnas ondskefulla plan.

I slutet av boken inser de tre vännerna, precis som i Sagan om ringen, att de är de enda som kan rädda världen som de känner den. Berättelsen är som en modern Den långa flykten av Richard Adams. I dagens tumultartade värld är den kusligt aktuell. Men den är också ett stort myllrande äventyr, spännande och humoristiskt, och en stark historia om vänskap, solidaritet och hur vi kan leva med varandra och naturen. Rafsa Vildpäls är den första boken i äventyrstrilogin Kampen om stenåkern.

Kommande delar i serien:
Rafsa Rotlös
Rafsa Stentramp

En spännande berättelse om makt, motstånd och solidaritet.
DAGENS NYHETER

Det här är en klassisk äventyrsberättelse som på samma gång är både mysig och väldigt spännande. 
VI LÄSER

Författaren har målat upp inkörsporten till en stämningsfull och fartfylld berättelse, som ger förhoppningar om att fortsättningen kommer att vara minst lika spännande.
SVENSKA YLE

Varje kapitel slutar så fängslande så jag kan inte annat än att läsa ett till. Och ett till. En äkta bladvändare.
VASABLADET