Nu ska vi vända blad och en vacker dag har vi vänt så många blad att ingenting av det här har hänt.
Vem dödade bambi?
- Pappersbok
- Ljud- och e-bok
Finns i lager
Information
- ISBN:
978-952-333-381-9
- Utgivningsår:
20190826
- Titel:
Vem dödade bambi?
- Språk:
Svenska
- Sidantal:
218
- Format:
Häftad
- Omslag: Christina Lax / Helen Korpak
- ISBN: 978-952-333-381-9
- Utgivningsår: 20190826
- Titel: Vem dödade bambi?
- Språk: Svenska
- Sidantal: 218
- Format: Häftad
- Omslag: Christina Lax / Helen Korpak
Finns som ljudbok hos Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nextory, Bokus, Bokus Play, Ellibs och Elisa samt via biblioteken.
VINNARE AV NORDISKA RÅDETS LITTERATURPRIS 2020!
NOMINERAD TILL FINLANDIAPRISET 2019!
TILLDELADES TOLLANDERSKA PRISET 2020!
För länge sedan var Emmy och Saga-Lill väninnor i landsortshålan Gråbbå, och förenade i sin längtan bort, till stadens ljus.
Villastan är till sitt yttre en fashionabel förort, men en dov bas dunkar i källaren i ett av husen. Under en fest inträffar där en brutal gruppvåldtäkt. De fyra förövarna, ”gossarna”, kommer ur stadens högreståndskretsar, liksom offret, deras skolkamrat. Två av förövarnas mödrar, den ena operasångerska och mamma till Gusten, den andra chef för tankesmedjan Guldfontänen och mamma till Nathan, är väninnor sedan länge och gör sitt allt för att minska skadan på familjernas rykte: ”Nu ska vi vända blad och en vacker dag har vi vänt så många blad att ingenting av det här har hänt.”
Pojkarnas barndomsvän, entreprenören Cosmo Brant, vill raka motsatsen. Han meddelar plötsligt att han ska göra en film om våldtäkten under titeln Vem dödade bambi?
Vem dödade bambi? är en roman om att vilja glömma och om att klamra sig fast vid minnen. Om berättelser som faller sönder och familjer som går i bitar. Det är också en roman om oskuld och tillit och en kärlek som aldrig dör.
Utkommer i Sverige hos Albert Bonniers Förlag och på finska hos Teos.
En intrikat roman som präglas av ett stilla raseri. Det är en stor författare som kan skapa sådan språkenergi.
Det fantasifulla och sagolika går hand i hand med det fasansfulla i en berättelse där Fagerholm visar hur förödande det kan vara såväl för den enskilda individen som för ett samhälle i stort att kapsla in sorg och smärta.
Nordisk litteraturs största flickskildrare kommer nu med en roman där en manlig karaktär står i centrum.
Det är som om Fagerholm förkroppsligar ett typiskt samhälle i sitt sätt att skriva denna bok – och hon gör det djävulskt skickligt.
EXPRESSEN
Monika Fagerholm har för alltid skrivit in sig i den konkreta småstaden, men stannar inte där. Hennes berättelser väller över alla bräddar. De är universella. De petar på något viktigt, dissekerar tidsandan i epok efter epok.