Förlaget och Etana Editions inleder samarbete

Förlaget blir minoritetsägare i barnboksförlaget Etana Editions. Parterna inleder samarbete kring försäljning- och marknadsföringstjänster. Samarbetet möjliggör också utgivning av flera av Förlagets barnböcker på finska.

Etana har även signerat representationsavtal om utlandsförsäljning av sina bokrättigheter med Förlagets systerbolag Rights & Brands

Nu senast har Förlaget och Etana Editions samarbetat kring bilderboken Snälla Stella, sluta skälla! av Ted Forsström och Åsa Lucander, som nominerades till Finlandiapriset 2023. För översättningen står författaren Johannes Ekholm

Etana Editions grundades 2014 och har sedan starten gett ut över 80 barnböcker. Det internationellt prisbelönta förlaget har specialiserat sig på bilderböcker och ser sin styrka i den växande skaran av konstnärer som man har i sitt stall. 

– Vi är glada över att Etana Editions, som i år firar sitt tionde verksamhetsår, och Förlaget kommer att jobba närmare varandra framöver då vi delar samma värderingar och idéer om barnkultur. Det känns som att bli en del av en stor familj där kreativitet värderas, säger Jenni Erkintalo och Réka Király, grundare av Etana Editions. 

Förlagen säger att man delar en gemensam entusiasm för bilderböcker av hög kvalitet och att man vill ge ut verk som bygger broar mellan människor och kulturer. Samarbetet kommer även att stärka Etanas position på den finländska marknaden. 

– Jag har känt Reka och Jenni sedan Etana grundades, lämpligt nog träffades vi på Bologna barnboksmässa. Fast deras bilderboksförlag varit litet har deras passion och professionalism hört till de största i Finland. När vi genom åren har samarbetat, som med Marika Maijalas Rosie springer och Annika Sandelins och Linda Bondestams Säg hej! har böckerna alltid blivit bättre. Kärleken till illustrationskonst och barnkultur delar vi och jag ser fram emot ett tätare samarbete kring kommande bilderböcker, säger Sara Ehnholm Hielm, Förlagets förläggare med ansvar för barnlitteraturen. 

– Etana har en fantastisk bilderboksutgivning och vi ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med dem, säger Förlagets vd Alexander Kråkström

Förlaget grundades 2015 och ger ut 25 skönlitterära böcker per år för såväl vuxna, barn och ungdomar. Förlaget arbetar för att främja läsning och är verksamma i både Sverige och Finland på svenska. 


1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan