Från A till Ö med Mumin: delta i vår affischutställning

Läs- och skrivsatsningen Från A till Ö med Mumin har gett nytt liv till Tove Janssons illustrationer samt upphov till nya ABC-böcker. Vår affischutställning består av nio affischer med Toves bokstavsillustrationer samt illustrationer ur hennes verk, sammansatta till nya helheter.

I Tove Janssons berättelser om Mumindalen och dess invånare är alla känslor tillåtna. Lilla My är ofta arg, men inte alltid och hon är inte den enda. Sakerna att glädjas åt är många, samtidigt som en hel del i Mumindalen skapar rädsla. Där finns oro och besvikelse, en enorm äventyrslust och längtan som driver familjen framåt.

Hur vill vi bli tröstade? Vad hjälper då vi blir arga? Var mår vi bra?

…jag tror att den minderåriga läsaren ofta blir förtrollad av det outtalade och förklädda… De kanske vill tänka vidare själva, eller snarare k ä n n a vidare…
– Tove Jansson i novellen Den lömska barnboksförfattaren, i Bulevarden och andra noveller

Till affischerna och med stöd av utvalda texter i boken Mumindalens Alfabet har vi skapat ett pedagogiskt material kring känslor. Det pedagogiska materialet riktar sig till barngrupper i åldern 6-10 år och till familjer. Här kan du ladda ner det pedagogiska materialet.

Skriv ut affischerna och skapa en utställning i skolan, biblioteket eller var som helst. De kostnadsfria affischerna är i storlek A4 och A3. Du hittar utställningen också på finska, men med andra illustrationer. Mixa gärna de båda språken så får du en tvåspråkig helhet.

Du kan också beställa affischer i hög kvalitet och storlek 50 cm x 70 cm genom att kontakta Johanna Stenback: johanna@atcontent.fi.

Om ni delar bilder från era egna utställningar, använd gärna #MoominABC, vi vill väldigt gärna se varendaste en utställning.

I augusti 2021 öppnas vår turnérande utställning Från A till Ö med Mumin på Akademiska bokhandeln i Helsingfors.

Utställningen som består av tre fristående moduler i storlekarna 7,5 m2; 5,2 m2 och 4,9 m2 lämpar sig väl för bibliotek, kulturhus, mässor och museer.

Utställningen tar avstamp i böckerna Mumindalens alfabet och Onnelliset aakkoset och det pedagogiska materialet fokuserar, precis som affischutställningens material, på känslor. Utställningen och det pedagogiska materialet riktar sig till barngrupper i åldern 6-10 år och familjer.

Har du frågor eller vill du boka utställningen? Kontakta All Things Content, Johanna Stenback: johanna@atcontent.fi.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan