Att vakna arla i april att andas vårluft, finnas till att smeka armens sammetshud och höra vårens alla ljud Allt är så nytt och underbart när Snorkfröken har sovit klart. Hon kammar pannlugg och sin svans och binder snabbt en blåsippskrans Nu vaknar Mumin och de hör en munspelston där utanför. A börjar alfabetet men till vilken bokstav går vi sen?

Mumindalens alfabet

  • Pappersbok
  • Ljud- och e-bok

Information

  • ISBN: 9789523333789
  • Utgivningsår: 20210115
  • Titel: Mumindalens alfabet
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 64
  • Format: Kartonnage
  • Illustratör: Tove Jansson

NOMINERAD TILL RUNEBERG JUNIOR 2022

Ladda ner pedagogiskt material för boken!

Mumindalens alfabet är en introduktion till alfabetet, tillika en rundvandring i den magiska Mumindalen. I den här färgsprakande ABC-boken får vi träffa Tove Janssons älskade Mumintroll, men också upptäcka okända knytt och andra spännande karaktärer ur originalverken om Muminfamiljen

Den mästerliga barnboksförfattaren och poeten Annika Sandelin har skrivit en dikt för varje bokstav. Dikterna, skrivna på rim, tar oss på ett språkligt äventyr där läsaren får vända, vrida, smaka och känna på hur bokstäverna i vårt alfabet kan användas.

Mumindalens alfabet är en modern klassiker som passar för högläsning tillsammans. I den här vackra boken finns nytt att hämta för Muminentusiaster i alla åldrar! Illustrationerna i boken är hämtade ur Tove Janssons originalverk om Mumintrollet och hans familj.

Under 2021 deltar Förlaget i en omfattande läs- och skrivfrämjande storsatsning som Moomin Characters inleder tillsammans med sina samarbetspartners globalt. För Moomin Characters är samhällsansvar en naturlig del av verksamheten och därför läggs nu fokus på läs- och skrivförmåga. Läsning gör oss speciella: läskunnighet ger oss en möjlighet att utforska världen, var och en på sitt sätt. I satsningen deltar även aktörer som Read Hour, Röda korset, Unicef och PEN International. Projektet inleds 2021 och fortsätter under flera år framåt. Förlaget deltar bland annat genom att ge ut Mumindalens alfabet.

Utkommer i Sverige hos Bonnier Carlsen.

Tilltaget att ge Janssons anfanger nytt liv är lovvärt. Nu reser hennes handtecknade alfabet ut i världen, precis som hon själv så gärna gjorde.

HUFVUDSTADSBLADET

Annika Sandelin knyter an till Tove Janssons Muminvärld på ett självklart, chosefritt och naturligt sätt både i text och i ton.

SVENSKA YLE

Har potential att bli en klassiker.
ÖSTERBOTTENS TIDNING

Annika Sandelin har tidigare visat hur väl hon hanterar rytm och rim, och den säkert lockande men också vanskliga uppgiften att skriva till Tove Janssons bilder – och oundvikligen i hennes efterföljd – har hon löst på ett verkligt bra sätt  – kärleksfullt och med bevarad egen röst.

NYA ARGUS