Hanaholmens kokbok tar hem pris i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2021

Hanaholmens kokbok "Restaurang Plats – Nordisk gastronomi från Hanaholmens kök" har vunnit kategorin "Nordisk måltidslitteratur" i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2021.

Motivering lyder:

De nordiska smakerna inspirerar och uppmuntrar till att testa nya kombinationer av de lokala, närodlade och hållbara råvarorna. På restaurang Plats finns en genuin gemenskap och kunskap om mat, smak och kvalitet som skiner över sidorna.

Recepten i kokboken om Restaurang Plats på Hanaholmen, kulturcentrum för Sverige och Finland. Recepten, är skrivna av kökschef Lukas Hemnell och hans team. De lyfter fram den rika nordiska smakpaletten och hyllar kvaliteten på lokala, närodlade och hållbara råvaror. Det bjuds på rena smakupplevelser och oväntade kombinationer.

Vi får bekanta oss med restaurangens leverantörer och medarbetare; fiskaren som drar upp dagens fångst i vattnen som omger restaurangen, köttproducenten som jobbar för en ekologisk framtid utan att tumma på smaken, och kocken som brygger öl hemma i sitt eget garage. Texterna är skrivna av journalisten och matentusiasten Nina Weckström.

Maten och människorna har förevigats av fotografen Robert Lindström. För formgivningen står Kobra Agency.

Måltidsakademiens samtliga vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2021 offentligjordes i Stockholm den 25 november 2021.

Förlaget gratulerar!

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan