Boken innehåller favoritrecept som jag har tagit fram tillsammans med kockarna i vårt kök. Vi har en genuin gemenskap kring maten, ett kollektivt intresse att hålla kvaliteten och kunnandet på hög och jämn nivå. – Lukas Hemnell

Restaurang Plats – Nordisk gastronomi från Hanaholmens kök

  • Pappersbok
33.80

Finns i lager

Information

  • ISBN: 9789523333703
  • Utgivningsår: 20210115
  • Titel: Restaurang Plats - Nordisk gastronomi från Hanaholmens kök
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 200
  • Format: Kartonnage
  • Omslag: Kobra Agency

UTSEDD TILL EN AV ÅRETS VACKRASTE BÖCKER 2021!

UTSEDD TILL ÅRETS NORDISKA MÅLTIDSLITTERATUR 2021!

UTSEDD TILL VÄRLDENS BÄSTA KOKBOK!

Det här är en bok om Restaurang Plats på Hanaholmen, kulturcentrum för Sverige och Finland. Recepten, skrivna av kökschef Lukas Hemnell och hans team, lyfter fram den rika nordiska smakpaletten och hyllar kvaliteten på lokala, närodlade och hållbara råvaror. Här bjuds på rena smakupplevelser och oväntade kombinationer!

Vi får bekanta oss med restaurangens leverantörer och medarbetare; fiskaren som drar upp dagens fångst i vattnen som omger restaurangen, köttproducenten som jobbar för en ekologisk framtid utan att tumma på smaken, och kocken som brygger öl hemma i sitt eget garage. Texterna är skrivna av journalisten och matentusiasten Nina Weckström.

Den här kokboken är för dig med intresse för ny nordisk gastronomi. Klä på dig förklädet, väss din bästa kniv och tillred moderna tolkningar av klassiska rätter som bundit samman Finland och Sverige genom historien. Vad sägs om braxenmousse och sockersaltad gädda, eller grillad spetskål med rökt gräddfil och blancherad sparris? Boken kan också fungera som ögongodis och inspiration för kommande gastronomiska äventyr, kanske på Restaurang Plats på Hanaholmen?

Maten och människorna har förevigats av fotografen Robert Lindström.

Utkommer på finska på Teos.

Läcker i dubbel bemärkelse är en ny kokbok med Hanaholmens kända köksmästare Lukas Hemnell i centrum.

GOD TID

Fotografen Robert Lindströms snygga bilder stiger upp från sidorna och presenterar Hemnells kreativa maträtter på ett tilltalande sätt.

ÅBO UNDERRÄTTELSER

I recepten möter nordiska råvaror det franska köket, men även andra influenser märks. Det knusslas inte med smör och grädde. Sillens lime- och chilimarinad för tankarna till Sydamerika...

SUOMEN KUVALEHTI