Lena Frölander-Ulf vinner Arvid Lydecken-priset 2019

Lena Frölander-Ulf tilldelas Arvid Lydecken-priset 2019 för sin barnroman Nelson Tigertass.

Tänk själv – var snäll (s. 215)

Prismotiveringen lyder att Nelson Tigertass av Lena Frölander-Ulf är en övertygande berättelse om lilla Nelson Mareng som via äventyr och utmaningar förvandlas till den kloka och orädda Nelson Tigertass. Mitt under sommarlovet sänder morfar hem Nelson med posten till Berlurenstad där hård lag och ordning råder. Minsta störning eller kaos sätter skräck i medborgarna. Plötsligt står Nelson alldeles ensam på perrongen. Han får hjälp av den stora tigern Zamba. Kumpanernas resa hemåt blir till ett stort och spännande äventyr, som undersöker vilka saker som är viktiga i livet. Boken övertygar i sin berättelse om fördomar, vänskap och mod, samt vuxenvärldens absurditeter. En skickligt skriven roman som passar alla mellan 6 och 106 år!

Priset ges av Finlands Ungdomsförfattare rf som årligen delar ut två litteraturpris: Topeliuspriset för en förtjänstfull ungdomsroman och Arvid Lydecken-priset för en förtjänstfull barnbok. Topeliuspriset 2019 går till Britta Hepo-oja för Suomea lohikäärmeille (Otava 2019).

Nelson Tigertass är översatt till finska av Jaana Nikula och utkommer på finska hos Teos. Boken har även nominerats till Finlandia Junior och Runeberg Junior 2019.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan