Rafsa Vildpäls nominerad till Runeberg Junior 2024

Lena Frölander-Ulfs barnroman Rafsa Vildpäls är nominerad till Runeberg Junior 2024! Stort grattis!

Juryns motivering lyder:

Blicken är kylig som om han vaknat från tusen vintrar. Rafsa och Kotten kikar skräckslagna över den flata stenens kant, på den ringlande reptilen nedanför.”

Murmeldjur har förtrollat människan genom tiderna och denna bok är inget undantag. I Rafsa Vildpäls får vi ta del av vänskap i en klassisk goda mot det onda berättelse. I denna historia är etik, ekologi och att vara annorlunda inbakat i handlingen på ett sätt som inte känns påklistrat och tillgjort utan istället fräscht och spännande. Och det bästa: bokens andra del utkommer i januari 2024!

Rafsa Vildpäls är ett stort myllrande äventyr, spännande och humoristiskt, och en stark historia om vänskap, solidaritet och hur vi kan leva med varandra och naturen. Rafsa Vildpäls är den första boken i äventyrstrilogin Kampen om stenåkern. Del två Rafsa Rotlös utkommer våren 2024. Serien hittas på finska hos Teos.

Lena Frölander-Ulf, född 1976, är prisbelönt finländsk barnboksförfattare och illustratör. Kapitelboken Nelson Tigertass (2019) belönades med Arvid Lydecken-priset och både den och de tidigare bilderböckerna om Fidel har nominerats till ett flertal utmärkelser, däribland Finlandia, Runeberg Junior och Nils Holgersson-plaketten.

Juryn bestod av Isabella Fält, socionom och barnboksbloggare, Olli Ilander, magister i livsmedelsvetenskaper och bokslukande familjefar samt Mika Laurila, pedagogie magister och redaktör vid tidningen Uusimaa.

Priset tilldelas en finländsk barnbok för barn i åldern 6–9 år. De nominerade kandidaterna valdes ut bland 123 bidrag.

Det slutliga valet görs av barnjurygrupper från daghem och skolor i Borgå. Vinnaren offentliggörs 5.2.2024.

Se alla kandidater här!

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan