Lina-Laurent-och-Annica-Lindstrom-foto-Karl-Vilhjalmsson

Svenskfinlands första gräsrotsfinansierade tidskrift

Grävgruppen som ger ut reportagetidskriften Amos arv söker gräsrotsfinansiering. Finansieringskampanjen pågår på tjänsten Mesenaatti.me där man bland annat kan förhandsbeställa tidskriften.

Amos arv fokuserar på Föreningen Konstsamfundet. Reportagetidskriften lyfter fram företag, människor som fattar beslut och människor som påverkas av besluten. Grävgruppen bildades i januari i år och samlar journalister, fotografer och grafiker kring ett gemensamt tema.

Varför skriver ni en hel tidning om Konstsamfundet?

– Konstsamfundet finns i många människors vardag utan att man ens tänker på det. När du ser på VM i ishockey och väljer att lyssna på det svenska referatet så har Konstsamfundet betalat för det. När du studerar på Arcada, Axxell, Novia, Åbo Akademi, Helsingfors universitet, Hanken eller Aalto universitet har Konstsamfundet stött verksamheten. När du går på teater på svenska, ser en finlandssvensk film, läser en tidning eller en skolbok av Schildts & Söderströms så har Konstsamfundet understött verksamheten. Föreningen finns med i otroligt många sammanhang, dessutom är den storägare i börsbolagen Sponda och Stockmann, säger Lina Laurent, initiativtagare.

Det tar tid och kostar pengar att göra fördjupande journalistik.

För bara tio euro kan vem som helst bli en mecenat, stöda en ny journalistisk satsning och få tidskriften postad hem till sig, innan alla andra. Minimimålet för kampanjen är 2 000 euro men målet är att få ihop 6 000 euro.

– Det tar tid och kostar pengar att göra fördjupande journalistik. Vi hoppas att läsarna är lika nyfikna som vi och vill hjälpa oss att skapa något nytt, säger Laurent.

Grävgruppens satsning är tillsvidare unik i Svenskfinland.

Grävgruppen samarbetar med Förlaget.com kring distribution, försäljning och marknadsföring och letar efter fler samarbetspartners.

– Grävgruppens satsning är tillsvidare unik i Svenskfinland och verkligen värd att utforska. Vi hoppas att många gör som vi och understöder projektet genom att bli mecenat samt tala, dela och informera om satsningen, säger Andrea Svanbäck på Förlaget.

För ytterligare information, kontakta:

Lina Laurent

frilansjournalist, Grävgruppen

Tfn 040 5961308, e-post lina.laurent@vintermedia.fi

Annica Lindström

journalist, Grävgruppen

Tfn 040 776 3783, gravgruppenfinland@gmail.com

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan