Liksom man under inga omständigheter någonsin skall väcka Uppmärksamhet är det också bäst att låta bli att väcka Förvåning.

Känslornas mysterier

  • Pappersbok
  • Ljud- och e-bok
29.90

Endast som e-bok

Information

  • ISBN: 978-952-333-019-1
  • Utgivningsår: 20160915
  • Titel: Känslornas mysterier
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 188
  • Format: Inbunden

Känslornas mysterier är en samling korta texter där känslor förkroppsligas som djur, växter och mineraler. En bok skriven med humor och allvar om sällsamma ting i naturen som Glädje och Sorg, Ensamhet och Kärlek. Samt många fler.

Uttråkad

I motsats till småruggiga men coolt avslappnade Kråkor, magistralt förnumstiga Korpar, spetsigt men ändå så präktigt spatserande Kajor eller metalliskt skarpsint klingande Råkor är Uttråkad en uppspärrad fjäderboll, dock också den grå och svart, även om gråheten och svartheten förefaller vara slumpmässigt ojämnt utspridda över hela fjäderoch dunskruden. Längst inne i den ruggiga bollen döljer sig en liten oansenlig fågel med ljusgrön näbb, små ljusröda ögon och en däst min som på ett kongenialt sätt uttrycker gud-vet-vad.

Förvåning

Liksom man under inga omständigheter någonsin skall väcka Uppmärksamhet är det också bäst att låta bli att väcka Förvåning. Låt Förvåning vakna av sig själv, låt henne vakna till vågornas bekymmerslösa kluckande precis när en len varm vind försiktigt stryker henne över fjällskruden och världen än en gång är som ny och oupptäckt.

I en tid då man helst ska vara rak på sak, koncis och sparsam, kommer Känslornas Mysterier som en uppskattad delikatess. Mickwitz är generös och bjuder på berikande bilder som sätter kött på benen och påminner oss om litteraturens möjligheter och dess förhållande till Entusiasm.

HUFVUDSTADSBLADET

Resultatet är ett fyndigt, parodiskt och pastischartat uppslagsverk där läsaren blir bekant med de mest knasiga och bisarra djur samtidigt som man förvisso kan skratta nog så gott åt de yttre former våra känslor tar, men igenkänningsfaktorn är ofta ack! så hög.

SVENSKA YLE