Hanaholmens kokbok utsedd till världens bästa

Lördagen den 4 juni 2022 utnämndes Hanaholmens kokbok till världens bästa i kategorin restaurangböcker. Priset, Gourmand World Cookbook Awards 2022, mottogs under prisutdelningsceremonin i Umeå av Hanaholmens kökschef Lukas Hemnell, som skapat boken i samarbete med journalisten Nina Weckström och fotografen Robert Lindström.

Kokboken Restaurang Plats – nordisk gastronomi från Hanaholmens kök gavs ut i mars 2021 i samarbete med Förlaget och Teos.

Boken presenterar ett flertal av de för-. huvud- och efterrätter som serveras i Hanaholmens restaurang Plats. Dessutom erbjuder den läsaren en inblick i Hanaholmens verksamhet och arbetet bakom kulisserna: fiskaren som drar upp dagens fångst, kocken som skapat Hanaholmens öl och köttproducenten som jobbar för en ekologisk framtid.

”Efter allt jobb vi satte ner på boken är det glädjande att den fått ett så fint mottagande, både i Sverige och i Finland och nu även på internationell nivå”, säger Lukas Hemnell.

Svenska Måltidsakademien i Sverige har tidigare utnämnt boken till Årets bästa måltidslitteratur i kategorin ”Nordisk måltidslitteratur” medan Kommittén för Finlands bokkonst prisat boken som en av Finlands vackraste.

Gourmand World Cookbook Awards delar ut pris i ett flertal olika kategorier, förutom ”Restaurant books” även i kategorier som ”Celebrity Chef”, ”Blogger” och ”Author of the year”.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan