Lina Bonde kandidat till Yles lyrikpris 2022

Lina Bondes andra diktverk "om er mamma & om mig" är en av fem kandidater till Yles lyrikpris Den dansande björnen år 2022

Motiveringen lyder:

”Jaget i Lina Bondes andra diktsamling om er mamma & om mig talar till sina ofödda barn. Hon berättar för barnen om deras andra mamma, om längtan efter barn, om fertilitetsbehandlingar, och hon beskriver kärleken mellan två kvinnor från förälskelsefasen till skilsmässan. När allt kommer omkring väljer dikternas jag barnlösheten. Dikten som form är som gjord för att beskriva de förhandlingar jaget för med sig själv. Bonde skriver om vardagliga händelser och kommenterar dem. Mellan raderna kan man skönja det plågsamma och ett hjärta som fortfarande är ömt av smärta.”

När allt kommer omkring väljer dikternas jag barnlösheten.

”Jag tänker mycket på poesi. Jag befinner mig ofta i poesi. Men vad och var är poesi? Och vad är det vi talar om när vi talar om det kollektiva skrivandet? Vad betyder det att fortsätta skriva för er, för oss och för mig?” Det frågar Bonde i sitt inspirationstal till pristagarna i årets Arvid Mörne-skrivtävling i poesi. Läs det här!

Vem som tilldelas Den dansande björnen kungörs den 25 augusti i samband med poesifestivalen Runokuu i Helsingfors.

I juryn för Den dansande björnen 2022 sitter Yles litteraturredaktörer Minna Joenniemi och Marit Lindqvist, samt Pekka Savolainen, producent på Yle Draama. Ordförande för juryn är författaren Johanna Venho.

Se övriga kandidater samt läs en intervju med Lina här!

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan