Snälla Stella, sluta skälla! nominerad till Finlandiapriset 2023

Bilderboken Snälla Stella, sluta skälla! av Ted Forsström och Åsa Lucander är nominerad till Finlandiapriset i barn- och ungdomslitteratur 2023! Stort grattis!

Motiveringen lyder:

I boken spårar en sagostund under en vardagskväll ur när familjens hund börjar skälla. De uttrycksfulla illustrationerna och färgvärlden bidrar fint till berättelsens stämning och språket är fullproppat med påhittiga rim och detaljer där fantasin vinner över vardagen. I verket avbryts den mysiga vardagskvällen av kaos på ett sätt som ger god gymnastik åt skrattmusklerna. Det blir en garanterat rolig läsestund på både svenska och finska.

Alla som någon gång försökt natta ett barn vet hur stämningsfull men tillika skör situationen är. Den kräver tålamod och bestämdhet. Godnattsagan kan vara avgörande för en mysig nattning.

I Snälla Stella, sluta skälla! finns en varm känsla, lekfulla rim och en ovanlig blandning av bekant vardaglighet och fantastiska tokerier. Klar igenkänning för alla som försöker kombinera mysiga stunder med ett husdjur!

Läsålder: 3-6 år

Om författarna:

Ted Forsström är känd som komiker, radioprofil och författare. Forsström har, tillsammans med Kaj Korkea-aho, skivit ungdomstrilogin ZOO! som nominerades till Finlandiapriset 2017. Forsström är också tillsammans med Korkea-aho aktuell i Svenskfinlands största podd Ted & Kaj

Snälla Stella, sluta skälla! är den första bilderboken av Åsa Lucander, som förutom att vara regissör och illustratör på brittiska Aardman Animations i Bristol också har animerat musikvideor för bland annat Coldplay.

Boken har hittills utkommit i följande länder:

Förlaget (svenska, Finland och Sverige)
Etana Editions (finska, översättning av Johannes Ekholm)
Gads Forlag (danska)
Tammerraamat (estniska)
Mixtvision (tyska)
Cerkabella (ungerska)
Ars Lamina (makedonska)

Finlandiapriserna delas ut i direktsänding på TV1 och Yle Arenan kl 19.00 onsdagen den 29 november.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan