Det spelar helt enkelt ingen roll hur kär man är. Man kan inte bara gå fram till någon och ropa KÄRLEK PLZ!

ZOO! #3: Kärlek plz

  • Pappersbok
  • Ljud- och e-bok
21.90

Endast som e-bok

Information

  • ISBN: 9789523332225
  • Utgivningsår: 20190915
  • Titel: ZOO! #3: Kärlek plz!
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 255
  • Format: Kartonnage
  • Illustratör: Pentti Otsamo
  • Omslag: Nina Grönlund

Atlas Frisk, 14 år, förstår ingenting. Hela hans kärleksliv är åt skogen. Först ville Sarah-Li kyssa honom – nu har hon blockerat honom och vägrar se åt hans håll. Ghostad af! Skolans coola teckningsvikarie Claudia får visserligen Atlas att känna ”oj” men hur smooth är det egentligen att stalka en lärare på youtube? Till råga på allt är chatten med populära Tessie bara obegriplig. SOS! Det spelar helt enkelt ingen roll hur kär man är. Man kan inte bara gå fram till någon och ropa KÄRLEK PLZ!

Kaj Korkea-aho och Ted Forsström är tillbaka i den tredje delen av ZOO! där högstadiet står inför en revolution – hösten har varit ”ovanligt stökig” med ett par ”incidenter”, som rektorn säger. Skolans ledning håller krismöte om den dåliga stämningen men det är Atlas som kommer på lösningen: en kamera i Källarkontoret där vem som helst kan tala ut om vad som helst... Gud som haver barnen kär, se till mig som på youtube är.

Välkommen tillbaka till det mest vrickade högstadiet, där bergochdalbanan av känslor skildras via strutsar, igelkottar och hormonstinna tonåringar. Atlas äventyr fångas med träffsäkra illustrationer av Pentti Otsamo.

Kaj Korkea-aho och Ted Forsström, födda 1983, blev vänner i högstadiet. ZOO!-serien om tonårskillen Atlas vardag som högstadieelev är duons gemensamma äventyr i ungdomslitteraturen. Böckerna har bland annat nominerats till Finlandia Junior och exportpriset Tulenkantaja.

Utkommer på finska hos Otava.

Kaj Korkea-aho och Ted Forsström är drivna och ambitiösa, det märks i hur sammanhållen romanen är. Inget lämnas åt slumpen. Humorn ångar över boksidorna. Schemat över hur du blir fotbollskille eller osynlig är obetalbar satir.

HUFVUDSTADSBLADET

Läsaren kommer Atlas närmare. Vid sidan om hans okuvliga humor och längtan efter att få andra att skratta, djupnar Atlas ledsamhet och existentiella grubblerier. Författarna visar en större tilltro till den icke-läsande pojken. Han har rentav utvecklats till en läsare.

ÖSTERBOTTENS TIDNING

Korkea-Aho och Forsström har en förmåga att hålla hårt i trådarna bland allt det utflippade och dessutom lägga fingret på sådant som är lätt att känna igen.

ÅBO UNDERRÄTTELSER