”Döden kommer – lyssna på Zalgo!”

Johannes Ekholm
Johannes Ekholm

Författaren Johannes Ekholm svängde ihop en härlig låtlista att avnjuta till läsningen av hans nya bok Planet Fun Fun.

”Death is coming – drink Zalgo!” är en fiktiv slogan i Johannes Ekholms andra roman Planet Fun Fun som utspelar sig i en korrupt konstvärld, bland anarkistiska aktivister på jakt efter den ultimata konspirationen, manifesterat i det tyska storbolaget Zalgo GmbH, som under århundraden vävt samman den västerländska kulturen och ekonomin i ett järngrepp om alla och allting. Zalgo är överallt – de tillverkar allt från energidrycker till flygplansmotorer och kontrollerar förstås också nöjesindustrin.

”Apocalypse-algorithm-progressive-noise-pop”, beskriver Johannes själv bokens låtlista. ”Sånt jag lyssnat på medan jag skrivit och sånt som anknyter till vissa kapitel i boken.”

Som körsbäret på tårtan bjuder Ekholm på bokens ”titelspår” av det finska elektro-kultbandet Aavikko. Namnet Planet Fun Fun har både Ekholm och Aavikko lånat från en nöjespark som existerade åren 1992–95. Berättelsen om hur den USA-dyrkande finska filmregissören Renny ”Harlin” Harjola inrättade sin barndoms drömpark i ett köpcenter i Helsingforsförorten Kervo, precis då århundradets värsta ekonomiska recession drabbade landet, fångar i ett nötskal den kultur- och kapitalismkritik som gör Johannes Ekholms bok till en av de mest träffande, viktigaste och roligaste samtidsskildringarna idag.

Slutet är nära – lyssna på Zalgo!

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan