Nya avsnitt av litteraturpodden ’Samtal med vänner’

Förlaget
Förlaget

Förlagets redaktör Hanna Ylöstalo och litteraturvetaren Kaneli Johansson diskuterar böcker och livet i sin podcast Samtal med vänner. ”Idén var att göra den litteraturpodd som vi själva tyckte att saknades.”

Första avsnittet av Samtal med vänner kom i maj 2019, och de två första säsongerna publicerades i samarbete med tidningen Hufvudstadsbladet, men sedan hösten 2021 är podden ”fri” från samarbeten, berättar Hanna Ylöstalo, som jobbar på Förlaget som redaktör. Våren 2020 kom också hennes egen debutroman Silver.

Trots Ylöstalos personliga kopplingar till Förlaget är Samtal med vänner en oberoende podcast och inte del av Förlagets marknadsföring. Innehållet bestäms uteslutande av poddvärdinnorna själva, precis som hittills.

”Idén var från början att göra den litteraturpodd som vi själva tyckte att saknades – en blandning av högt och lågt, vetenskap och flum, kritik och estetik. Ett samtal med en god vän kändes som rätt form för nya tankar att växa fram”, säger Hanna Ylöstalo. Samtalspartnern Kaneli Johansson är doktorand i nordisk litteratur vid Helsingfors universitet.

De tre nya avsnitten dök upp på de vanliga podcast-plattformerna och på Soundcloud tidigare i veckan, och du kan även lyssna på den via spelaren här nedan. Denna gång diskuterar Hanna och Kaneli Sally Rooneys nya roman Vackra värld, var är du och olika teman som anknyter till den. Mycket nöje!

______

(Illustration: Linn Henrichsson, bildredigering: Janne Strang)

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan