10 ljudbokstips du inte får missa i sommar

Trilogier om människor förr i tiden, prisbelönta romanklassiker och akuta samhällsskildringar. Vi listar några nya spännande ljudböcker som passar för sommarlyssning.

1. Alla tre delar i Lars Sunds Siklaxtrilogi finns nu som ljudböcker, inlästa av Christian Sandström. Här ingår Colorado Avenue och uppföljaren Lanthandlerskans son. Serien som avrundas med Eriks bok har både blivit pjäser och filmatiserats.

2. Tove Janssons novellsamling Rent spel samt romanerna Stenåkern och Solstaden inlästa av Alma Pöysti! Inte minst i Rent spel står Janssons livsmotto ”arbeta och älska” i centrum.

2. Monika Fagerholms klassiska, prisbelönta romaner Underbara kvinnor vid vatten, Den amerikanska flickan och Lola uppochner, inlästa av författaren själv och Birthe Wingren.

3. Fem knivar hade Andrej Krapl av Hannele Mikaela Taivassalo, nu som ljudbok i författarens egen inläsning! En neoskräckromantisk utvecklingsroman om lust och längtan, om att överge, lämna och ta sig bort – men också om att återvända. Missa inte heller Taivassalos senaste roman I slutet borde jag dö.

4. Jörn Donner gick bort 2020 men hans böcker lever vidare. Lyssna på Innan du försvinner som han själv läste in tillsammans med sonen Rafael. Eller Far och son som belönades med Finlandiapriset 1985, inläst av Tobias Zilliacus.

5. Ann-Luise Bertells hyllade österbottniska romansvit bestående av Vänd om min längtan, Heiman och Glöm bort din saknad. Alla tre inlästa av författaren!

6. Från barrikaderna till bankvärlden skildrar bankmannen Björn Wahlroos första fyra decennier från födseln 1952 till 1992 då han lämnade jobbet som vice vd på Föreningsbanken och grundade investeringsbanken Mandatum. Med förord inläst av författaren och resten av boken inläst av Mikael Andersson!

7. En ny generation romanförfattare hittar du i Karmakoma av Johannes Ekholm, Röda rummet av Kaj Korkea-aho, Skugga och svalka av Quynh Tran och Nya namn av Elin Willows.

8. Sommarlysning för slukaråldern (9-12 år) hittas i Karin Filéns barnroman Alla mina katastrofer, om en autentisk familjevardag på 1980-talet. Det är roligt, igenkännbart och spännande!

9. Högaktuell och akut. Med sin djupa kunskap om Ryssland har Anna-Lena Laurén blivit en av våra mest lästa och uppskattade journalister. I Sammetsdiktaturen får vi en inblick i det politiska spelet i Kreml och följer med hem till köken hos vanliga ryssar i en minst sagt turbulent tid.

10. Johanna Holmströms kusliga genombrottsnoveller Camera Obscura – nu som ljudbok i författarens egen inläsning! Läs dem inför hennes kommande höstbok Handbok i klardrömmar, noveller även det.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan