Pinsamt och livsviktigt – Yokos nattbok 2

Finland 2016

20.90

Boken finns snart att beställa!

Ljud- & E-böcker

I Pinsamt och livsviktigt fyller Yoko elva år. Yoko har en mamma som är sjukt pinsam, och en pappa som är snällast i världen men som kokar korvar tills de spricker och Yoko måste skämmas inför sina vänner.

I sin nattbok skriver Yoko precis allt. Hon skriver om bästisen Anna som är adopterad och är så arg på sina föräldrar att hon tänker flytta tillbaka till Kina, om Lena, Mirre och Celina som har börjat sminka sig och verkar mycket äldre än alla andra i klassen. Och så skriver hon förstås om söta Daniel som hon gärna skulle villa pussa.

Pinsamt och livsviktigt är den fristående uppföljaren till Yokos nattbok som utkom år 2014 – finlandssvenska mellanåldersböcker när de är som bäst. Här finns de bekanta miljöerna, de starka familjebanden, humorn, suget att läsa vidare och den absoluta solidariteten med Yoko. För att göra läsningen än mer lockande har Linda Bondestam illustrerat båda böckerna.

Man vill läsa den om och om igen!

LOVIS I ESTRIDS BOKKLUBB

Stundom dråplig och stundom brännande privat är Pinsamt och livsviktigt en fullträff i mellanåldersformat.

HUFVUDSTADSBLADET

Annika Sandelin är uppmärksam på de psykologiska aspekterna av att knyckvis utvecklas från barn till ungdom. Hur det sker i olika takt och hur dynamiken i klassen ändrar allteftersom vännernas intressen skiftar.

SVENSKA YLE

Ibland tänker jag att
det skulle vara mycket
lättare att vara pojke.

Annika Sandelin

Författare

ISBN 978-952-333-017-7
Utgivningsår 2016
Titel Pinsamt och livsviktigt
Språk Svenska
Sidantal 159
Format Inbunden
IllustratörLinda Bondestam