Rea!

När storebror blir väldigt, väldigt trött tänker lillebror att snart ska vi på jakt igen

Vi är lajon!

  • Pappersbok
10.00 (18.90)

Finns i lager

Information

  • ISBN: 9789523331938
  • Utgivningsår: 20190815
  • Titel: Vi är lajon!
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 24
  • Format: Kartonnage

VINNARE AV NORDISKA RÅDETS BARN- OCH UNGDOMSLITTERATURPRIS 2020!

Lillebror och storebror har världens bästa fantasi ihop: de är farliga lajon på savannen. Fast storebror har blivit sjuk, och nu orkar han bara ryta svagt. Men lajon vill inte sitta fast i slangar och dropp och snart är de på jakt igen. En tantzebra med rullator, och en gubbflodhäst med sjukhuspyjamas, alla är de byten på sjukhuset. När storebror blir väldigt, väldigt trött tänker lillebror att snart ska vi på jakt igen.

Vi är lajon! är en ömsint, humoristisk och hjärtskärande vacker berättelse om kärleken mellan två bröder och förmågan att med hjälp av lek ta sig vidare genom den ordlösa sorgen när någon blir sjuk.

Jens Mattsson arbetar som barnboksredaktör. Debuten är ett resultat av otaliga sagostunder och möten med barn samt insikten om att det alltid behövs fler böcker om de eviga ämnena: Livet, döden och leken.

Jenny Lucander är barnbokskreatör som illustrerat flera hyllade böcker. Lucander och Minna Lindebergs bilderbok Vildare, värre, Smilodon nominerades till Runeberg Junior 2017, Nordiska rådets pris för barn och ungdomslitteratur 2017 samt Rudolf Koivu-priset för den vackraste bilderboken i Finland 2017. Utkommer i Sverige hos Natur&Kultur.

 

Den här boken är rätt och slätt fantastisk. Samspelet text och bild, färgerna, lyhördheten, berättelsen. Allt är en explosion som träffar en med både sorg och tacksamhet. 

VI LÄSER

Jens Mattssons och Jenny Lucanders bilderbok om hur ett barn hanterar ett syskons sjukdom berör läsaren på djupet. Visuellt är boken en fullträff.

ÖSTNYLAND

Skildringen av föräldrarna är fenomenal. Pappans flint och kutrygg, mammans bekymmersrynkor och myströja bidrar med ingångar till hur ett barns sjukdom ritar om familjekartan.

HUFVUDSTADSBLADET

Berättelsens sista uppslag är gripande sorgligt utan att bli sentimentalt och öppnar upp en hel värld av svåra frågor. Men det ger också möjligheten till viktiga diskussioner mellan grubblande barn och modiga, närvarande vuxna.

SVENSKA YLE

Vi är lajon! lämnar ingen oberörd. Ett av höstens starkaste boksläpp, rekommenderas å det varmaste!

BARNENS BOKTIPS

Vi är lajon! berättar med lika stort hjärta som djupt allvar om att mista ett syskon och ett barn.

OPSIS

Genier har skapat denna bilderbok med en unik känsla för våra barns hemliga liv. Två syskon leker lejon. Och leken vill inte ta slut förrän livet gör det. Men fantasin fortsätter. En pärla.

EXPRESSEN KULTUR