Möt höstens författare i Förlaget Live!

Förlaget Live är en serie samtal med Förlagets författare, där du varje torsdag kl 18.00 kan höra deras tankar runt sina senaste böcker och sitt författarskap direkt via vår Facebook-sida. Alla samtal går dessutom att se där efteråt!

Den 9.9 öppnar vi säsongen med ett samtal om Öppna lådor. Minnen från ett äktenskap där Per-Erik Lönnfors och Janne Strang diskuterar skildringen av ett långt och kärleksfullt äktenskap.

Den 16.9 möts Kaj Korkea-aho och Mark Levengood i ett samtal om Korkea-ahos nya roman Röda rummet, om maktdynamik och begär, om att sälja sin konst, sin egendom och sig själv.

Den 23.9 rester vi bakåt i tiden med Anders Mård och Janne Strang som diskuterar Mårds roman Storm över S:t Petersburg, om de två finländska aktivisterna Ebba och August Stenberg som 1905 tar tåget till det ryska imperiets huvudstad med uppdrag att mörda Finlands ministerstatssekreterare Constantin Linder.

Den 30.9 fortsätter temat historia då Mia Franck och Johanna Lundin möts för att diskutera Francks senaste roman Galanterna, om fyra väninnor som 1912 utmanar gränserna: de klär sig i kostym och går ut som män och dansar, de tar risker som kan sluta illa.

Den 7.10 möter Johanna Stenback författaren och illustratören Christel Rönns i ett samtal om hennes senaste bilderböcker Prilla och det farliga fyndet och Jinko och det finurliga fröet, där alla känslor finns representerade: Jinko, Prilla och deras vänner är glada, spydiga, arga, olyckliga och hoppfulla.

Den 14.10 blir det ett samtal om pappor med Oskar Kroon, Jenny Lucander och Johanna Lundin med utgångspunkt i bilderboken Fakta om pappor. Vad gör pappor hela dagarna? Hurdana är de? Hur ska man handskas med dem så de inte blir arga och surar och svär?

Den 21.10 diskuterar Elin Willows sin nya roman Nya namn, om försöket att börja om och om det obeslutsamma i vår tid med Andrea Svanbäck.

Fler samtal lanseras längs med hösten!

I samband med serien erbjuder vi alla titlar med 25 % rabatt via www.forlaget.com. Använd koden LIVE när du handlar så aktiveras rabatten.