Se Förlaget Live-samtalet mellan Ann-Luise Bertell och Yukiko Duke här!

Förlaget
Förlaget

I vårens andra författarsamtal i serien Förlaget Live intervjuas Ann-Luise Bertell av svenska kulturjournalisten Yukiko Duke. Ämnet är Bertells färska, tredje roman Glöm bort din saknad.

Glöm bort din saknad (2022) utgör tillsammans med Heiman (2020) och Vänd om min längtan (2018) trilogin om en familj desillusionerade österbottniska återflyttare under efterkrigstiden. Den här gången handlar det om dottern Marlenes perspektiv.

”Jag kände att hennes röst ville höras”, säger Ann-Luise Bertell. ”Och jag ville undersöka skillnader i verklighetsuppfattningar och minnen mellan generationerna, och huruvida det finns något i ens kropp eller själ som lever vidare från ens äldre släktingar.”

Bertell och Duke talar också om de gamla kvinnornas roll i byasamhällena, hur de hjälper de yngre att hitta sin väg i livet när man känner sig komma från ”ingenstans”. De talar om hur längtan bort efterträds av saknaden tillbaka, och om oväntade relationer som kan bli viktiga.

”Jag har en väldigt nära kontakt till den här fantasivärlden. Jag älskar att befinna mig i det där kreativa, det är mitt livs elixir, både teatern och skrivandet”, säger Bertell som också är chef för Wasa Teater. Duke noterar också att Bertells stil väcker bilder och många har också velat se böckerna som film. En dramatisering av Heiman är på kommande för teaterscenen, avslöjar Bertell.

Här nedan kan du se samtalet på video via YouTube eller lyssna på det via Soundcloud. Mycket nöje!

Video

Audio

___________

 

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan