Nina Gran: Att spetsa öronen

Det lilla formatet intresserar mig, världen som speglas i vattenpölen. Jag försjunker i en filbunke, följer Skuttharens spår och strör ut en näve sömnsand.

Dikter kan man smaska i sig tillsammans eller knapra på i ett hörn då man vill vara ifred. Man plockar dem som strandstenar, trycker den lenaste mot kinden och stoppar den konstigaste i fickan.

Jag har läst och lekt dikter länge, själv och med andra. Jag har letat efter min egen röst och efter mina varelser, nu har jag hittat några av dem. Små typer är snabba och oförutsägbara, det gäller att fånga dem i ögonblicket innan de försvinner eller förvandlas. En del av filurerna känns bekanta, kanske du har träffat Pussgurkan eller Klätterapan?

Man kan aldrig vara helt säker på var man har alla ungar eller hur de känner, tänk bara på Ylvargen och Lipsillen. Det gäller att vänta in dem och att lyssna till dem. Det gäller att spetsa öronen, tills de blir tillräckligt små.

Jag heter Nina Gran och bor i Helsingfors, där jag jobbar med bland annat barnkultur och ordkonst. Dikter för små öron är för alla små och stora, som vill spetsa öronen.

__________

Nina Gran är kulturpedagog inom barnkultur i Helsingfors. Dikter för små öron (Förlaget 2022) är hennes debutbok.

 

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan